Jurbarko socialinės paslaugos

2022 metų Vasario 16-oji

Su gimtadieniu, Lietuva! Su gimtadieniu, Valerija!

Sutapimai gyvenime neišvengiami – kai kam pasiseka gimti ypatingai svarbią dieną. Vasario 16-ąją Eržvilko senelių globos namai su gimtadieniu sveikina ne tik Lietuvą, bet ir čia gyvenančią Valeriją Magdeleną.

Valerija šypsodamasi priima dovanas ir dalijasi prisiminimais, kaip sovietmečiu jai tekdavę ir suvaržymų, ir  įvairių nesusipratimų dėl šios datos patirti. „Niekas netikėdavo, kad tokią dieną mano gimtadienis. Būdavo, švenčiame, o į duris jau beldžiasi saugumiečiai. Galvoja, kad Vasario 16-ąją minime. Aš jiems aiškinu, kad šiandien mano gimtadienis. Netiki, nors tu ką. Gaudavau dokumentą rodyti. Tada prigrasindavo, kad sėdėtume prie stalo tyliai, be dainų ir šokių“, – prisimena Valerija.

Tokios istorijos ypatingą dieną gimusiai moteriai kartojosi ne kartą. Valerija sako, kad pykdavusi, jog savo gimtadienio negali, kaip kiti, su dainomis ir šokiais atšvęsti – vis paslapčia nuo aplinkinių, su baime šventė praeidavo. Kita vertus – širdy smagu būdavo, kad gimė tokią dieną. 2022 metų Vasario 16-ąją Valerija pasitiko 81-ąjį gimtadienį.

Lietuvai susigrąžinus nepriklausomybę, moteriai kaip akmuo nuo pečių nukrito. Dabar ši diena viena iš tų, kada visoje Lietuvoje vyksta gražiausi renginiai ir koncertai, skirti Lietuvai. „Galėčiau dabar jau su dainomis švęsti, tik kad sveikatos nebėra tiek, kiek anksčiau“, – pripažįsta Valerija, priimdama artimųjų ir darbuotojų sveikinimus.

Skip to content